Wykonanie
Do tej
pory były przepisy na tarty w wydaniu obiadowo-pikantnymDziś dla odmiany
Ciasto2 szklanki
mąkipół kostki
masła2
jajka0,5 szklanki
cukru (może być
cukier puder)łyżeczka
proszku do pieczeniałyżka
jogurtu naturalnegołyżeczka
olejuDodatki
budyń waniliowy lub
śmietankowy2 dojrzałe
bananyMąkę przesiać przez sitko, dodać posiekane
masło,
jogurt,
olej,
jajko i pozostałe składniki i zagnieść ciasto- powinno swobodnie odchodzić od ręki. Ciasto rozwałkować dość cienko i wyłożyć nim nasmarowaną blaszkę do tarty. Widelcem zrobić dziurki. Podpiec ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu - można dodać trochę mniej
mleka żeby
budyń był gęstszy. Do ugotowanego budyniu dodać 1,5
banana i zblendować na gładką masę. Pozostałą połówkę
banana pokroić w plasterki i także dodać do masy.
Masę wyłożyć na podpieczony spód, można na wierzchu posypać
kakaem . Piec 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.