A z tego maleństwa jestem dumna. Tort REAL MADRID !Ozdoba kupiona na allegro za niecałe 20zł z przesyłką, a radość mojego fana - bezcenna :)Torcik zrobiłam na urodziny mojego chłopaka. Dość pracochłonny, ale smaczny.Przepis:Tortownica 28 cm:1. Biszkopt:* 6 jajek* 1 szklanka cukru* 1 szklanka mąki* 2 łyżeczki proszku do pieczenia2. Wkładka orzechowa* 35 dkg orzechów włoskich* 1 łyżka miodu sztucznego* 5 białek* 20 dkg cukru* 1 łyżka mąki ziemniaczanej* 1 łyżka mąki pszennej* 1 łyżka proszku do pieczeniaTortownica 22 cm:3. Biszkopt* 5 jajek* 3/4 szklanki cukru* 3/4 szklanki mąki* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia4. Galaretka* 2x galaretka (smak dowolny)* orzechy w czekoladzie* migdały w czekoladzieKrem:* 4 jajka* 1 szklanka cukru* 2,5 kostki masła* 20 dkg zmielonych orzechówDekoracja:* 450 g pianek marshmallow* 1 kg cukru pudru* opłatek dekoracyjny* perełki cukroweDodatkowo:* 2x powidła śliwkoweBiszkopty upiec według swoich sprawdzonych sposobów.Ubić białka z cukrem na wkładkę orzechową, dodać resztę składników i wymieszać. Piec w temp 180 stopni przez 30-35 min. Jeśli po wyjęciu wkładka będzie zbyt miękka (czasami się tak robi w zależności od użytego miodu) placek trzeba odwrócić, włożyć na dno tortownicy (brzeg nie jest potrzebny) i podpiec chwile w piekarniku.Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu (w nieco mniejszej ilości wody) i wylać do tortownicy 22 cm. Do jeszcze nie stężałej galaretki wsypać orzechy i migdały, zostawić w lodówce do zgęstnienia.Jajka na krem ubijać na parze wraz z cukrem do uzyskania konsystencji niezbyt gęstego budyniu. Ostudzić i utrzeć z masłem oraz dodać orzechy. Biszkopty przekroić i nasączyć wodą z cukrem i kwaskiem cytrynowymNa paterę układać wszystkie powstałe elementy w następującej kolejności1. Dno biszkoptu 28 cm2. Powidła śliwkowe3. 1/3 masy jajecznej4. Wkładka orzechowa5. 1/3 masy jajecznej6. Wierzch biszkoptu 28 cm7. Galaretka z orzechami8. Dno biszkoptu 22 cm9. Powidła śliwkowe10. 1/3 kremu jajecznego11. Wierzch biszkoptu 22 cm.Masę na wierzch biszkoptu robić według filmiku tutaj: LINK (mój tort trzeba tej masy nieco więcej, więc zwiększyłam proporcje)PS. Opłatek dekoracyjny nie trzyma się na masie marshmallow. Ja zostawiłam ten fragment wolny i wyłożyłam go łyżką masy jajecznej jeszcze bez orzechów.Chętnym do robienia życzę smacznego :)