wtorek, 15 Wrzesień 2015, autor: blue_megi, 1 Komentarz »Muffinki migdałowe z orzechamiMocno orzechowe muffinki. Bardzo proste do przygotowania. Kolejny trafiony przepis z książki „1000 cupcakes recipes”. PolecamSkładniki:55 g mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia55 g zmielonych drobno migdałów110 g cukru110 g masła2 jajka75 g grubo posiekanych włoskich orzechów12 połówek orzechów włoskich do dekoracjiPiekarnik nagrzewamy do 190 stopni.Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, zmielonymi migdałami, posiekanymi orzechami i cukrem.Jajka roztrzepujemy z wystudzonym masłem. Przelewamy do suchych składników. Mieszamy tylko do połączenia się składników.Ciasto przekładamy do 12 foremek na muffinki. Dekorujemy połówkami orzechów włoskich. Wkładamy do gorącego piekarnika i pieczemy 15-20 minut.Smacznego !