Mega orzechowe ciasto z maślaną masą.Składniki na biszkopt:5 jajek1 szkl. cukru1 szkl. mąki pszennej1 szkl. zmielonych orzechów włoskich1 łyżeczka proszku do pieczeniaJajka utrzepać z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. A następnie dodać zmielone orzechy. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć na blaszkę o wymiarach 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st.C przez ok. 60 minut.Po wystudzeniu ciasto przekroić na 2 lub 3 placki.Składniki na masę:1 szkl. mleka1 szkl. zmielonych orzechów włoskich1 kostka masłaMleko zagotować i zalać zmielone orzechy. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.Masło utrzeć na puszystą masę i ciągle ucierając dodawać powoli sparzone mlekiemorzechy.Gotową masą przełożyć biszkopt.Wierzch również można posmarować małą ilością masy i posypać zmielonymi orzechami.Smacznego!