ßßß
Skład:-pół opakowania ricotta,-duża garść szpinaku,-pół szklanki wody,-ząbek czosnku,-około 50g tartego sera,-sól,pieprz, gałka muszkatołowa,-łyżka margaryny,-łyżka mąki,-pół szklanki mleka,-pół pomidora,Przygotowanie:Płaty lasagne wrzucamy do głębokiej patelni z gotującą się wodą, gotujemy aż zmiękną.Szpinak zalewamy polową szklanki wody, dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.Gdy szpinak zmięknie dodajemy riccottę i miksujemy razem. Odstawiamy do ostygnięcia.Masa powinna zgęstnieć. Jeśli nie można dodać odrobinę mąki.Na każdym z pasów makaronu rozsmarowujemy, dość grubą warstwę masy szpinakowej.Zwijamy w rulonik.Układamy w naczyniu żaroodpornym w każdym po trzy ruloniki na plastrach pomidora,W garnku rozpuszczamy margarynę, dosypujemy łyżkę mąki, podsmażamy.Dodajemy mleko, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Mieszamy aby nie przypalić.Sosem zalewamy roladki i zasypujemy tartym serem.Pieczemy w piekarniku nastawionym do 180 stopni przez 30 minut.Smacznego.