ßßß
Skład: na 3 duże porcje-pęczek botwinki z burackami,-pół ogórka,-6 rzodkiewek,-1ząbek czosnku,-mała,kwaśna śmietana np18%-szklanka kefiru-szczypiorek, koperek-pół nakrętki octu,-sól,pieprz,cukier do smakuno i jajko na każdy talerz jedno czyli 3.Przygotowanie:Botwinkę dokładnie płuczemy i kroimy.Gotujemy w garnku z szklanką wody i octem aż buraczki będą miękkie.Odstawiamy aż wystygną.Dodajemy drobno krojonego ogórka, rzodkiewki,koperek i szczypiorek oraz rozgnieciony czosnek.Całość zalewamy śmietaną i kefirem.Doprawiamy do smaku.Wstawiamy do lodówki na 2godzinyPodajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.I jak to mówią w pewnej amerykańskiej restauracji w Warszawie: "Smacz!"