Wykonanie

Za
okrem..."sorry taki mam klimat" czyli:-zimno, ponuro, mokro, ślisko, wietrznie. Taka pogoda, to wiele minusów, ale plusy rówież.Można wtulić się w koc, z dobrą książką w ręku lub po
porstu z komputerem(mniej romantyczna wersja;d)Ja wykorzystuje ten czas w kuchni, wam też polecam :-ciepło i sprawia wiele radości :)Pichcić możecie wszystko, pod
spodem jedna z propozycji: idealna na ciepło lub zimno, na kolacje lub na lunch. Spróbuj :)Wytrawne babeczkiSKŁADNIKI:-1/2 szklanki
mleka-2 łyżki
masła-1 1/2 szklanki
mąki-łyżeczka
proszku do pieczenia-
sól,
pieprz-2
jajka-
zioła(
bazylia,
tymianek) świeże lub suszone-3/4 szklanki
sera, można dodać tez troche pleśniowego :)Dodatkowo:
szynka, warzywa(np.
papryka,
cebula,
oliwki)PRZYGOTOWANIE:Do garnka wlać
mleko, dodać
masło i doprawić
solą i
pieprzem, pozostawić na ogniu, do czasu ropuszczenia
masła. Ubić
jajka i dodac do ostudzonego
masła z
mlekiem. Do drugiej miski przesiać
mąkę i
proszek do pieczenia. Mokre skladniki dodac do suchych. Dokładnie wymieszać i dodać
ser,
zioła oraz ewentualne warzywa. Delikatnie wymieszać. Foremki napełniac do 3/4 wysokości.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st/20 minut . Gdy wierzch się lekko przypiecze, posypać
serem i resztką
ziół.