ßßß
SKŁADNIKI:-250 g fasoli(można użyć z puszki)-2 duże cebule-oliwa-masło-rozmaryn-liść laurowy(3)-ziele angielskie(2)-curry-jogurt naturalny-bulion warzywny-ziemniak-czerwona słodka paprykaPRZYGOTOWANIE:Namoczyć fasole(najlepiej przez noc) następnie lekko ją podgotować. Podsmażyć cebule na oliwie z masłem i dodać do niej fasolę. Zalać bulionem warzywnym i dodać rozmaryn, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować przez ok.10 minut. Przed zblendowaniem należny wyciągnąć ziele angielski i liść laurowy. Zmiksować, doprawić curry, solą i pieprzem(ja dodałam też ziołowy).Dodać 2 duże łyżki jogurtu i dokładnie wymieszać. Moja propozycja podania kremu, to dodatek chipsów ziemniaczanych. Obrałam średniej wielkości ziemniaka, pokroiłam na cienkie plasterki, podsmażyłam na oleju i oprószyłam solą i słodką papryką