ßßß

skaładniki1kg łopaptki wieprzowej1 duza marchew1 duzy ziemniak2 duże papryki słodkie2 plastry wędzonego boczku lub podradla2 średnie cebule2 ząbki czosnku2 łyżki ostrej papryki w proszku2 łyżki słodkiej papryki w proszku2 łyżki oliwy z oliwekłyżka chrzanu2 łyzki przecieru pomidorowegołyżka octu balsamicznegołyżeczka cukrusólłyżka mąkiPrzygotowanieDelikatnie podpiekamy papryki w proszku na oliwie, dodajemy mięso pokrojone w kostkę, podsmażamy je, doajemy posiekany czosnek, cebulę pokrojona w sporą kostkę, posypujemy mąką, przypiekamy, dodajemy chrzan, mieszamy, dodajemy szkalnkę wody, zdejmujemy "smaczek" i przelewamy do garnaka, dolewamy do niego wody.Teraz na tę samą patelnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę, Podsamżamy, przekładamy do garnka, na patelnię tym razem wrzucamy boczek pokrojony w cienka kostkę, papryki pokrojone w plasterki, podsmażamy, dodajemy pzrecier, wodę i znowu wszystko do garnaka.Dodajemy ocet balsamiczny, dosalamy jak kto lubi i gotujemy aż wszystko zmięknie jakeś 40-50 minut .Najlepsza i tak jest na drugi dzień!Bona Apetita!