Wykonanie
Smażona
karkówka z
papryką i
bananami na ostro z
serii " i wilk syty i owca cała"



Składnikikg.
karkówki wieprzowejjedna
papryka słodka2 duże
cebulełyżka
octu balsamicznegosólpieprzłyżeczka
chrzanu2 ząbki
czosnkubanany1
papryczka chilipieprz kolorowykilka kropel
cytrynyłyżeczka
masłaPrzygotowanieJa smażę
karkówkę bez dodatkowego, zbędnego tłuszczu. Rozgrzewam patelnię i kładę na niej plastry
karkówki o grubości ok. 2 cm.Obsmażam z każdej strony,
solę, dodaję
czosnek w całości,
cebulę pokrojoną w
pióra,
ocet,
chrzan, podlewam
wodą. Po 10 - 15 minutach dodaję
paprykę pokrojoną w plastry.I tak podlewając pilnuję i czekam aż
kakówka zmięknie aby ja podać...około godziny.
Banany robię na ostatnią chwilę, dziele na ćwiartki, jak na zdjeciu, skrapiam
cytryną. Na patelni rozpuszczam
masło, dodaje
banany i
chili, uważam żeby
banany się lekko podsmażyły, nie mogą się rozlatywać. Podaję np. z
roszponką, posypuję
pieprzem kolorowym!Cudowne!
Bona Apetita!