ßßß


Składnikikg. karkówki wieprzowejjedna papryka słodka2 duże cebulełyżka octu balsamicznegosólpieprzłyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkubanany1 papryczka chilipieprz kolorowykilka kropel cytrynyłyżeczka masłaPrzygotowanieJa smażę karkówkę bez dodatkowego, zbędnego tłuszczu. Rozgrzewam patelnię i kładę na niej plastry karkówki o grubości ok. 2 cm.Obsmażam z każdej strony, solę, dodaję czosnek w całości, cebulę pokrojoną w pióra, ocet, chrzan, podlewam wodą. Po 10 - 15 minutach dodaję paprykę pokrojoną w plastry.I tak podlewając pilnuję i czekam aż kakówka zmięknie aby ja podać...około godziny.Banany robię na ostatnią chwilę, dziele na ćwiartki, jak na zdjeciu, skrapiam cytryną. Na patelni rozpuszczam masło, dodaje banany i chili, uważam żeby banany się lekko podsmażyły, nie mogą się rozlatywać. Podaję np. z roszponką, posypuję pieprzem kolorowym!Cudowne!Bona Apetita!