Wykonanie
Niby wytrawne, ale jednak słodkie na swój sposób, za sprawą słodkiej
kukurydzy i
papryki. Najbardziej popularne są gofry na słodko, takie jakie sprzedaje się w kurortach nadmorskich, nie zaprzeczam, są pyszne, ale są również są bombą kaloryczną, z
owocami w cukrze, z
bitą śmietaną. My proponujemy takie bardziej obiadowe, w barwach meksykańskich.

czerwona paprykapuszka
kukurydzynatka pietruszkiszczypior ( z
dymki)szklanka
mąkipół szklanki
mlekajajkołyżeczka
proszku do pieczeniapół łyżki
solićwierć łyżeczki
chiliłyżka
olejuMąkę,
proszek do pieczenia,
sól,
chili i
olej, mieszamy. W osobnej misce łączymy
mleko z
jajkiem, następnie łączymy z
mąką i dokładnie wszystko mieszamy.
Paprykę,
natkę pietruszki,
szczypior drobno kroimy,
kukurydzę musimy odsączyć z zalewy. Wszystkie warzywa dodajemy do ciasta, jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto do gofrownicy i pieczemy. Jeśli nie macie gofrownicy to śmiało można upiec kotleciki na patelni, najlepiej teflonowej oczywiście:)