ßßß
Składniki:- 4 plastry tortilli- pierś z całego kurczaka- 1 pomidor- 1/4 ogórka- 2 ogórki kiszone- 5 liści kapusty pekińskiej- 1 marchew- 1 cebula- sos czosnkowy (kliknij po przepis)- ketchup (kliknij po przepis)- 2 łyżeczki przyprawy do kebabaPrzygotowanie:Pierś pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawie do kebaba i usmażyć na łyżce oleju. Pomidora, ogórka, ogórka kiszonego pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Marchew zetrzeć na tarce do jarzyn. Kapustę porwać na mniejsze kawałki oddzielając twarde części. Na tortillę nakładać kolejno: sos czosnkowy, ketchup, kapustę, mięso, pomidora, ogórka, ogórka kiszonego oraz cebulę. Całość zwinąć w rulon (najpierw dół a potem boki) i zawinąć w folię aluminiową. Podgrzać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.