Wykonanie
Rollo kebap to inaczej warzywa i
mięso zawinięte w okrągłą tortillę. Jako
mięsa użyłam
fileta z kurczaka usmażonego w
przyprawie do kebaba. Warzyw można użyć dowolnych:
sałata,
ogórek,
papryka,
kapusta,
marchew,
pomidor,
kukurydza,
cebula itp.

Składniki:- 4 plastry tortilli- pierś z całego
kurczaka- 1
pomidor- 1/4
ogórka- 2
ogórki kiszone- 5 liści
kapusty pekińskiej- 1
marchew- 1
cebula-
sos czosnkowy (kliknij po przepis)-
ketchup (kliknij po przepis)- 2 łyżeczki
przyprawy do kebabaPrzygotowanie:Pierś pokroić w kostkę, obtoczyć w
przyprawie do kebaba i usmażyć na łyżce
oleju.
Pomidora,
ogórka,
ogórka kiszonego pokroić w kostkę,
cebulę w krążki.
Marchew zetrzeć na tarce do jarzyn.
Kapustę porwać na mniejsze kawałki oddzielając twarde części. Na tortillę nakładać kolejno:
sos czosnkowy,
ketchup,
kapustę,
mięso,
pomidora,
ogórka,
ogórka kiszonego oraz
cebulę. Całość zwinąć w rulon (najpierw dół a
potem boki) i zawinąć w folię aluminiową. Podgrzać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
