Wykonanie

Jakiś czas temu ta potrawa królowała na wielu blogach...ja też ją robiłam jakiś czas temu, nawet już kilka
razy..polecam, bo naprawdę pyszne..Kombinacje z dodatkami , sosami dozwolone ...układanie warstw tak samo, jak komu pasuje..moje córki robiły sobie porcje osobno..jedna bez
sera żółtego, druga jeszcze coś tam innego dokładała lub zabrała..nawet nie pamiętam..Taką potrawę można zrobić i w jednej dużej formie, ale w takich małych każdy można sobie przyrządzić-poukładać warstwy jak chce, a nawet warzywa można wymieszać z sosem.
pierś z kurczakaprzyprawa do gyrosakapusta pekińskaogórekcebulapomidoryser żółtysosy (
ketchup,
sos czosnkowy itp.)
ziemniaki na frytki
Ziemniaki obrać, pokroić w paski i usmażyć frytki.
Pierś z kurczaka pokroić , wymieszać z
przyprawą do gyrosa, następnie usmażyć. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Do pojemnika układać upieczone frytki, następnie usmażoną pierś , pokrojone warzywa i
starty ser.Wstawić do piekarnika, wyciągnąć po roztopieniu się
sera. .Na wierzch znów ułożyć warzywa i polać sosem.