Zupa gęsta, śmietanowa, wzbogacona mini pulpecikami mięsnymi. Przepyszna.Składniki:- 2 szklanki bulionu warzywnego- 1 cebula- 1 marchew- kawałek pora- kawałek selera- dwie garście grzybów suszonych- 20 dkg mięsa (szynki wieprzowej)- 1 jajko- sól, pieprz- 2 łyżki śmietany- 2 łyżki mąkiPrzygotowanie:Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Wypłukać kilkukrotnie i podsmażyć na patelni chwilkę z pokrojoną połówką cebuli. Do bulionu wrzucić marchew, seler i por. Dodać 1/2 podsmażonych grzybów. Całość gotować 20 minut. Po tym czasie zupę zmiksować na gładką masę, dolać bulionu lub wody. Zupa będzie miała gęstą konsystencję. Wrzucić resztę grzybów i gotować 15 minut.Mięso zmielić razem z pozostałą częścią cebuli. Wbić jajko i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać i formować mini klopsiki. Każdy klopsik obtaczać w mące. Wrzucić klopsiki do kremu grzybowego, delikatnie mieszać i gotować jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania krem zabielić śmietaną.