Witam, jako że okres żywienia się samymi warzywami powoli dobiega końca, pragnę podzielić się z Wami jednym z ostatnich przepisów na danie pozbawione wszelakiego tłuszczu, składające się tylko i wyłącznie z warzyw.Składniki (2 porcje):6 marchewek (średniej wielkości\0200 g grzybów mun1/2 papryki czerwonej1/2 papryki żółtej1 papryczka pepperonibrokułacebuladymkapomidorgarść oliwek czarnych1/4 poraSłodki sos sojowy (kecap manis)pieprz czarnysok z limonkiPrzygotowanie:Marchew należy obrać i przekroić wzdłuż na dwie równe połówki o gotujemy je na parze przez około 20 minut.Pomidora należy sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki a następnie pokroić na ok 12 równych części.Grzyby mun przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu a następnie kroimy w paski o szerokości ok 2 cm.Paprykę kroimy w paski (ok 5 cm długości)Pepperoni kroimy w cienkie kawałki tak samo jak oliwki, cebulędymkę oraz por.Brokuła kroimy w bardzo małe kawałki.Wszystkie warzywa i grzyby (oprócz marchewki i papryki) wrzucamy na rozgrzanego woka i mieszamy przez około 5 minut.dodajemy 2 łyżki słodkiego sosy sojowego oraz łyżeczkę soku z limonki. Dodajemy łyżeczkę pieprzu i podgrzewamy na woku mieszając co jakiś czas.Na końcu dodajemy paprykę i podgrzewamy wszystko przez 5 minut aż sos zredukuje się do minimum.potrawę nakładamy na ugotowane na parze marchewki o posypujemy drobno posiekaną cebulądymką lub szczypiorkiemSmacznego ! i !