O zupie z serkiem topionym pierwszy raz usłyszałam kilka lat temu od mojej byłej szefowej. Zaraz po powrocie do domu ją przygotowałam i byłam naprawdę mile zaskoczona jej ciekawym smakiem i konsystencją. Teraz robię ją często z różnymi serkami. Dziś podałam Emmentaler ale równie dobrze można połączyć różne rodzaje i stworzyć swój ulubiony. Przygotowuje się ją łatwo, szybko i przyjemnie a z dodatkiem grzanek i boczku jest bardzo sycąca.składniki:warzywa na wywar (marchewka, pietruszka, 2 ziemniaki, kawałek pora i selera)serek topiony kremowy Emmentaler 100g100 g boczku wędzonegosól, pieprz, gałka muszkatołowanatka pietruszkiPrzygotowujemy wywar warzywny. Boczek wytapiamy na patelni i dodajemy do wywaru. Serek rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka i mieszamy aż do rozpuszczenia. Przyprawiamy wedle gustu.Dodatkowo możemy przygotować grzanki z kromki chleba pokrojonej w kostkę i podsmażonej na patelni na maśle z połową ząbka czosnku.Podajemy z pietruszką.Smacznego:)