ßßß
Cookit - przepis na Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo - cebulowym.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo - cebulowym.
Składniki
Filet rybny
Jajko
Bułka
Mleko
Pieprz
Cytryna
Przyprawa do ryb
Cebula
Śmietana
Sól
Wykonanie
Składniki:0.5 kg
filetów rybnych
1
jajko
bułka
namoczona w
mleku
pieprz
cytrynowy
przyprawa do ryb
Rybę
oraz
bułkę
zmielić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Przyprawić do smaku.Z masy
rybnej
formować małe kulki. Obtoczyć w
mące
.W garnuszku zagotować
wodę
z
kostką rosołową
lub Kucharkiem.Obtoczone w
mące
pulpeciki wrzucać do garnuszka. Gotować 3-4 minuty.Sos
śmietanowo
-
cebulowy
:1
cebula
200 ml
śmietany
sól
,
pieprz
Cebulę
drobno posiekać, podsmażyć.
Śmietanę
rozrobić z odrobiną
mleka
lub
wody
. Przyprawić do smaku
solą
i
pieprzem
. Gdy
cebulka
będzie już zarumieniona dodać
śmietanę
. Ugotowane pulpeciki wrzucać do sosu.
Źródło:
http://codobregodzis.blogspot.com/2014/02/skadniki-0.html
Przepisy powiązane
KOTLETY Z RYBY
KOTLETY Z RYBY
KOTLETY Z RYBY
KOTLETY Z RYBY
KOTLETY Z RYBY
Składniki powiązane (0)