Wykonanie
« RACUSZKIZUPA KALAFIOROWA »60 DAG
FILETÓW RYBNYCHBUŁKAPÓŁ SZKLANKI
MLEKACEBULA1
JAJKO3 ŁYŻKI
OLIWYSÓL,
PIEPRZ,
PRZYPRAWA DO RYBTARTA BUŁKAWYKONANIEFilety namoczyć w
mleku. Namoczyć w
mleku również
bułkę.
Rybę, odciśniętą
bułkę i pokrojoną
cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać
jajka, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
przyprawą do ryb, wymieszać na jednolitą masę. Jeżeli masa jest bardzo rzadka można dodać nieco
bułki tartej. Na posypanej deseczce formować z masy kotlety, posypać
bułką tartą i smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na zloty kolor.
piątek, 16 marca 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »