Wykonanie

Przy niedzieli można poszaleć i zjeść coś wyjątkowego. Podzielę się z
Wami moimi tarteletkami z
budyniem i
owocami :) Musicie mi uwierzyć na słowo, że są, a raczej były wyborne!!!Najlepsze jest to, że możemy je upiec w dowolnej, wolnej chwili schować do pudełka i wyciągnąć w odpowiednim momencie. Idealny sposób na poczęstunek dla niespodziewanych gości :)Składniki na ciasto:- 30 dag
mąki- 20 dag
margaryny- 10 dag
cukru- 2
jajka- 2 łyżeczki
cukru wanilinowegoWykonanie:Na stolnicy wysypujemy
mąkę, robimy w środku dziurę do której wbijamy
jajka. Kroimy w kostkę
miękką margarynę i dokładamy razem z
cukrem do
mąki z
jajkami. Wszystko najpierw tniemy za pomocą noża (tak żeby składniki wstępnie się połączyły), a następnie ugniatamy ciasto dłonią. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie odrywamy po kawałku ciasta i wykładamy nim foremki do tarteletek. Musimy uważać, aby ciasta nie było zbyt dużo, bo za bardzo nam wyrośnie i nie będzie można w środku ułożyć
owoców. Możemy też wysypać dno wyłożonej
ciastem foremki ziarnami
grochu, żeby ciasto nie wyrosło. Gotowe foremki układamy na blaszce i wkładamy do pieca rozgrzanego do temperatury 180 st na 10- 15 min. Po upieczeniu wyciągamy tarteletki z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.

Składniki do dekoracji:- 1 opakowanie budyniu
czekoladowego- 1 szklanka
mleka- 1
kiwi- 1
banan- 4
mandarynki- 3 plastry
ananasa- ziarna
granatu-
śmietana 36%- 4 łyżki
cukru pudruWykonanie:
Owoce obieramy, kroimy według uznania.
Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu- odstawiamy do wystygnięcia, a
śmietanę ubijamy z
cukrem pudrem.Po ostudzeniu nakładamy po 1,5 łyżki budyniu do tarteletek i dekorujemy
owocami oraz
bitą śmietana.

Motto dzisiejszego dnia już jest.....