Wykonanie
Muszę zacząć zużywać moją hodowle
ziół:)Dlatego też, dziś zrobiłam

SKŁADNIKI:kilka
ziemniakówpół objętościowo
mąki tortowej
sólgarść świeżej posiekanej
pietruszkiszynkapieczarkiczerwona paprykacebula400ml
śmietany 18%sól,
pieprz,
lubczyk,
musztarda
Ugotować
ziemniaki w osolonej wodzie, wystudzić. Zmielone
ziemniaki umieścić w dużej misce i dosypać
mąki oraz posiekane
zioła.

Ciasto Ugnieść na jednolitą masę,taką by odchodziła od rąk, nie kleiła się. Utworzyć wałki i pokroić je kluseczki około 2-3cm.Kopytka gotować w osolonej wodzie, wyciągać od razu po wypłynięciu kopytek na wierzch
wody.

W międzyczasie pokroić wszystkie składniki sosu. Na początek zeszklić
cebulkę na
oleju, następnie sukcesywnie dodawać
szynkę,
paprykę i następnie
pieczarki. Jeśli warzywa nie wypuszcza wystarczająco dużej ilości
wody, można je delikatnie podlać. Na sam koniec dodać
śmietany i dobrze doprawić. Nie dopuścić do zważenia się sosu.

Całość podawać ze świeżą
natka pietruszki.

Smacznego !!!