ßßß Cookit - przepis na Szparagi w naleśnikach

Szparagi w naleśnikach

nazwa

Wykonanie

Szparagowe naleśniki na obiad.
naleśniki: mleko, mąka, jajko, sól
pęczek zielonych szparagów
szynka serano
żółty ser
sos beszamel: masło, mleko i mąka
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Najpierw smażymy naleśniki. Następnie przygotowujemy szparagi czyli pozbywamy się łykowatych końcówek. Na każdym naleśniku kładziemy plasterek szynki i sera, następnie 3-4 szparagi i zawijamy w rulonik. Układamy ruloniki w naczyniu do zapiekania i polewamy beszamelem - dosyć płynnym (rozpuszczamy masło, zasmażamy mąkę i dolewamy mleka, przyprawiamy sola, pieprzem i gałką). Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 20-30 minut.
Źródło:http://mamabartka.blogspot.com/2012/05/szparagi-w-nalesnikach.html