Dostałam od Mamy piękne talerzyki deserowe w muffinki. Komplet to cztery sztuki a każdy inny, każdy śliczny, postanowiłam dopasować muffinki do talerzyków. Odsłona pierwsza.Pomarańczowe muffiny (porcja na 10 sztuk 5cm)150g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia115g masła1/2 szklanki cukru2 jajka2 łyżki mlekaskórka starta z jednej pomarańczykrem to serekricotta z cukrem pudrem udekorowane smażoną skórką z pomarańczy w syropieUtrzeć masło z cukrem i dodać skórkę startą z pomarańczy. Dodać jajka i stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać mleko. Całość należy wymieszać, ale nie musi to być idealnie gładka masa. Ciasto przełożyć do formy do muffinek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut.