ßßß
Cookit - przepis na watrobka w sosie musztardowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
watrobka w sosie musztardowym
Składniki
Wątróbka drobiowa
Cebula
Bulion
Śmietana 18%
Mak
Musztarda
Tymianek
Maślak
Olej
Pieprz
Magi
Ziemniak
Makaron
Ryż
Ogórek kiszony
Wykonanie
Skladniki:50dag
watrobki drobiowej
3-4
cebule
1/2 szkl.
bulionu
4-5 lyzek
smietany 18%
2 lyzki
maki
2 lyzeczki
musztardy
kozackiej2 lyzeczki
musztardy
sarepskiej1/2 lyzeczki suszonego
tymianku
1/2 lyzeczki czabrupo 2 lyzki
masla
i
oleju
piepsz
,sol,
magi
do smaku
watrobke
oczyszczamy,myjemy i zalewamy odrobina
mleka
odstawiamy na 2 godz. na patelni rozgrzewamy
olej
obsmazamy
watrobke
z obu stron .po usmazeniu przekladamy do rondelka. na patelni na malym ogniu rozpuszczamy
maslo
,szklimy na nim
cebule
skrojona w kostke,po czym wsypujemy
make
i smazymy chwile ciagle mieszajac.wlewamy
bulion
doprowadzamy do wrzenia a nastepnie dodajemy
ziola
i
musztarde
,mieszamy i przelewamy do radelka z
watrobka
.dusimy kilka minut razem i pod koniec lekko solimy i dodajemy
magi
i
pieprz
.podajemy z
ziemniakami
,
makaronem
,
ryzem
i
ogorkiem kiszonym
.
Źródło:
http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/06/watrobka-w-sosie-musztardowym.html
Przepisy powiązane
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
TROFIE CZYLI LIGURYJSKI MAKARON ZE SCHABEM W SOSIE ŚMIETANOWO-PIECZARKOWYM
Składniki powiązane (0)