SKŁADNIKI:-1 kg ryby np: miruny lub innej-1 opakowanie włoszczyzny mrożonej w paski-1 puszka zielonego groszku jak lubicie-żelatyna na 2,5 litra-bułka tarta ( do panierowania ryby)-3 jajka (do panierowania ryby)-liść laurowy-ziele angielskie-troszkę octu do smaku-sól-olej-łyżka cukru do (wyważenia smaku słodko kwaśnego)-kilka ziaren pieprzuWYKONANIE:-rybę obtaczamy w jaju i bułce (panierka doprawiona sola i pieprzem)smażymy na gorącym oleju,usmażoną wykładamy na półmisek.Następnie przygotowujemy zalewę,do garnka wlewamy tyle wody ile mamy podane na paczce żelatyny ja na 1 kg ryby rozrabiam 2,5 litra żelatyny.Do odmierzonej wody wrzucamy ziele angielskie,liść laurowy ,pieprzwłoszczyznę,na sam koniec groszek konserwowy zagotowujemy wszystko ,Po zagotowaniu wsypujemy żelatynę (pamiętajmy żelatyny nie gotujemy) mieszamy szybko żeby żelatyna dobrze się rozpuściła .Teraz wszystko doprawimy odrobiną octucukru i soli smak zalewy musi być wyrazisty ,tak przygotowaną zalewą zalewamy naszą wcześniej usmażoną rybkę dekorujemy wedle uznania i czekamy aż zalewa ostygnie .wtedy wstawiamy do lodówki i czekamy aż całość stężeje .Danie bardzo proste i naprawdę szybko się robi .