Wykonanie
Przepyszne ciasto, polecam.Przepis :
BISZKOPT:3
jajka 1/2 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 szkl.
cukru 1 łyżka
oleju1/2 szkl.
mąkiJa trochę nasączam , ale bardzo delikatnie,
woda z
cytryną, trochę
cukru, ewentualnie z
zapachem arakowym, ale bardzo minimalnie.MASA BUDYNIOWA:2 budynie, 2 łyżki
cukru, 3 szkl.
mleka, 0,5
margaryny - najlepiej
Kasia -
budyń zrobić jak w przepisie na opakowaniu, ale do
mleka włożyć od razu
margarynę. Ciepły
budyń, a nawet gorący wylać na
biszkopt.poza tym :
KRAKERSYMLEKO SKONDENSOWANE - wkładam puszkę do gorącej
wody, zeby łatwiej się rozsmarowywało
DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI - koniecznie taki choć inne też mogą być, ale zupełnie zmieniają smak ciasta0,5l
ŚMIETANKI 30% Łaciatej + 2 ŚMIETANFIX +
CUKIER WANILINOWYMIGDAŁYUŁOŻENIE WARSTW:od dołu :
biszkopt, masa budyniowa,
krakersy,
mleko skondensowane,
krakersy,
dżem,
śmietanka, posypka z
migdałów.