Kiedy wracamy z pracy zmęczeni i zmarznięci nic tak nie poprawia samopoczucia jak ciepła, aromatyczna zupa. Rosół wpsaniale rozgrzewa zmarznięte kości i leczy przeziębienia. To najlepsza zupa na chłodny, deszczowy wrzesień.1 marchewka1 pietruszka1 cebulakawałek selerakilka kurekbulion z kurczaka*2 liście laurowe2 ziarenka ziela angielskiegogałązka rozmarynułyżeczka miodusól i pieprzWarzywa obrałam i opłukałam pod bierzącą wodą. Zalałam wodą (około 1,5litra) i gotowałam na małym ogniu około pół godziny. Następnie do wywaru dodałam bulion i kości z kurczaka, kurki, rozmaryn, miód oraz przyprawy. Gotowałam kolejne pół godziny. Podawałam bez makaronu, z grzybami i warzywami**.*z powodzeniem można zastąpić kawałkami pieczonej kury (kości, szkrzydła itp).**mój Mąż lubi gotowaną cebulę(!)