Wykonanie
Do naleśników wykorzystalam uniwersalnego przepisu z którego ciasto wychodzi bardzo smaczne, a każdy może zmieniać proporcje składników według uznania.Skladniki:(naleśniki)

- 1 szklanka
mleka- 2-3
jaja (w zależności od wielkości),- 1 szklanka
mąki,- szczypta
soli- 1/4 szklanki
wody gazowanej,(sos)- 5 lyżek
majonezu,- 5 łyżek
ketchupu,- ząbek
czosnku.(farsz)- duży
filet z kurczaka,- 300g
pieczarek,- 1
cebula,- 100g startego
żółtego sera,-
sól,
pieprz,
przyprawa gyros,-
olej do smażenia.
Mąkę przesiać, dodać
mleko,
jaja, szczyptę
soli i wymieszać wszystkie składniki. Mieszać do czasu, aż uzyskamy gładką masę, przed samym smażeniem naleśników dodać
wodę. Rozgrzać patelnię (najlepiej teflonową) z odrobiną
oleju, smażyć obustronnie.Wymieszać
majonez z
ketchupem i startym na tarce ząbkiem
czosnku.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, przyprawić gyrosem,
solą i
pieprzem, polać łyżką
oleju, dokładnie wymieszać i usmazyć na patelni, przesypać do miski.
Pieczarki umyć i obrać, razem z
cebulą pokroić w kostę i smażyć na tej smaej patelni, co
kurczaka. Podsmażone wymieszać razem z
piersią z kurczaka. Gotowy farsz wykładać na usmażone nalesniki, posypać startym
żółtym serem i złożyć w kopertę lub rulon. Polać sosem.

Smacznego,
Kasia ; )