Wykonanie

składniki
biszkopt* 6
jajek* 150 g
cukru* 150 g mielonych
migdałów* 75 g
mąkikrem
kokosowo-
czekoladowy* 250 ml
śmietany 18%* 125 g
wiórków kokosowych* 100 g
białej czekolady (np.milka)* 1 opakowanie
bitej śmietany w proszkumasa krówkowa* 1 puszka gotowego gotowanego
mleka skondensowanego* 2 łyżeczki
kakao* 350 g
margaryny Kasidodatkowo* biała masa cukrowa*barwnikiSposób wykonania
biszkoptJajka ubić z
cukrem, ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 10 min.Do masy dodać mielone
migdały, przesianą
mąkę I dokładnie wymieszać.Masę wylać do przygotowanej formy (25/30 cm), z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.piec w temperaturze 190 stopni przez 30-35 min.Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia.krem
kokosowo-
czekoladowyCzekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, dolewać
śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa.Chłodną masę ubijać wsypując powoli
bitą śmietanę, a następnie wsypać
wiórki kokosowe i wymieszać.masa krówkowa
Margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać po łyżce masę
krówkową z gotowanego
mleka skondensowanego, a następnie dodać
kakao i wszystko dokładnie utrzeć.
Biszkopt przekroić na pół w pionie.Każdą połowę przekroić raz w poziomie, tak aby powstały 4 blaty.Położyć pierwszy blat, wyłożyć na niego 1/3 kremu
kokosowo-
czekoladowego, rozsmarować, przykryć drugim blatem, wyłożyć na niego 1/2 pozostałego kremu, rozsmarować, przykryć trzecim blatem, wyłożyć pozostałą część kremu, przykryć czwartym blatem.Wierzch i boki posmarować kremem
krówkowym.Przy pomocy szprycy na bokach wyciskać z kremu wzór przypominający splot jak na koszu wiklinowym.Rączkę najlepiej wykonać ok. 1-2 tygodnie wcześniej i zostawić do wysuszenia, gdyż masa jest zbyt miękka i nie utrzyma kształtu.Rączkę i kwiaty wykonane z białej masy cukrowej, przepis Tutaj . Rączka została wykonana tydzień wcześniej, gdyż masa musiała wyschnąć, aby później zachować kształt, również kwiaty można wykonać wcześniej, gdyż posmarowane na torcie gorącą przegotowaną
wodą na drugi dzień nie są już twarde.



