Wykonanie
Przepis na tortille w greckim styluTortilla na sposób grecki z
oliwkami,
serem feta,
szpinakiem i
kurczakiem. Danie bardzo szybkie do przygotowania, super pomysł na obiad lub kolację.Składniki (pięć sztuk):jedna
pierś z kurczakajeden
pomidorpół opakowania
sera fetapół
ogórkakilka liści
szpinakukilka czarnych
oliwekpół
cebulidwie łyżki
oliwypół łyżki suszonego
rozmarynuszczypta
pieprzu i
soli6 łyżek
jogurtu naturalnego3 łyżki
majonezudwa ząbki
czosnkuFilet z kurczaka kroimy na paski. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki
oliwy i smażymy na niej
kurczaka przez jakieś 4 minuty, doprawiamy go
rozmarynem,
solą i
pieprzem.Do miseczki dodajemy
jogurt naturalny,
majonez i przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku, wszystko dokładnie mieszamy.
Oliwki kroimy na plasterki,
ser feta,
cebulę,
pomidory i
ogórki w kostkę. Na tortillę nakładamy kilka liści
szpinaku,
kurczaka,
fetę i warzywa oraz
sos czosnkowy. Zawijamy w rulonik i opiekamy w grillu elektrycznym lub opiekaczu do tostów. Ja opiekałem w opiekaczu do tostów. Podajemy z
sosem czosnkowym.Smacznego!