Sezon studiująco-pracujący w pełni, a co za tym idzie - pora na zupy i dania jednogarnkowe. Dziś mała zielona terapia na jesienną chandrę z lekko wyczuwalną nutą chrzanu. jak dla mnie - połączenie idealne.Składniki-2 cebule-2 marchewki-1 łyżka oleju-30 dag zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)-2 l bulionu warzywnego-4 łyżki chrzanu-25 dag gotowanej piersi kurczaka-kilka gałązek natki pietruszki-sól, pieprz-4 łyżki śmietany 22%PrzygotowanieCebulę obrać i pokroić na kawałki. Marchew umyć, obrać, jedną pokroić w kostkę, drugą pozostawić całą.W rondlu lub garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, pokrojoną marchew i groszek. Chwilę przesmażyć. Zalać bulionem. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości warzyw. Pod koniec dodać całą marchew. Gdy zmięknie, wyjąć ją, pokroić w kostkę i odłożyć. Do zupy dodać chrzan. Całość zdjąć z ognia i zmiksować na gładki krem.Podawać z kleksem śmietany, garścią pokrojonej marchewki i małymi kawałkami piersi kurczaka. Posypać posiekaną pietruszką.Smacznego! :-)