Banalnie proste i bardzo efektowne. Nie tylko dla wielbicieli pierniczków ;-)SkładnikiCiasto-6 jajek-6 łyżek oleju-szklanka cukru-półtorej łyżeczki proszku do pieczenia-półtorej szklanki mąki-3 czubate łyżki kakao-ok 30 dag pierniczków w czekoladzieKrem-3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego-półtorej kostki masła-2 jasne galaretki (np. brzoskwiniowe, cytrynowe)PrzygotowanieCiasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, połączyć. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, a na końcu olej. Piec ok. 30 minut w temp. 175 st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty.Krem: Budynie rozrobić w szklance wody. Ugotować na 1 litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Ostudzić.Masło utrzeć, dodając po łyżce masy budyniowej. Połowę masy wyłożyć na spodnie ciasto, ułożyć pierniczki. Posmarować resztą masy, przykryć biszkoptem.Źródło: 'Chwila dla Ciebie'Smacznego ;-)