Wykonanie
Nigdy nie lubiłam jeść
kaszy gryczanej,bo kojarzyła mi się z nieciekawym smakiem i stołówkowym posiłkiem. Jednak, wiedząc o tym jak jest zdrowa dla naszego organizmu, postanowiłam ją odczarować. Tak wymyśliłam ten prosty przepis i pokochałam
kaszę gryczaną! Mam nadzieję, że i wam zasmakuje w tym wydaniu.
Składniki potrzebne do sosu:
-1/2
papryki czerwonej- 1
filet z kurczaka-1/2
cebuli-4 łyżki
sosu sojowego-
pomidory w kartonie-
pieprz,-suszona
papryka chilli,
curry-
ziarna słonecznikaSposób przygotowania:1. Kroimy w kostkę:
paprykę,
kurczaka i
cebulę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni.2. Gotujemy
kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.3. Siekamy ząbek
czosnku i dodajemy do reszty. Dolewamy 200 g
pomidorów z kartonu. Następnie dodajemy 4 łyżki
sosu sojowego.4. Mieszamy i przyprawiamy:
papryką chilli,
pieprzem i odrobina
curry. Ilość przypraw zależy od tego jak ostro lubicie jeść.
5. Na talerz nakładamy
kaszę, a na nią sos i wszystko posypujemy
parmezanem, siekaną
natką pietruszki i
nasionami słonecznika.
Smacznego!