Wykonanie

Idealny na zimowe weekendowe popołudnie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego,
Biszkopt Blackforest jest bardzo prosty i bardzo szybko się go robi.

składniki4
jajapół szkl
cukru1,5szkl
mąki1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia4 łyżki
kakao2 łyżki
oleju1 łyżka
mąki kartoflanej
aromat pomarańczowykrem czekoladowy typu Nutella
dżem z czarnej porzeczki lub
jeżynmango,
brzoskwinia,drażetki z
czekoladąPrzygotowanie:
Jajka ubić z
cukrem na gładką masę, dodać aromat oraz
produkty sypkie. Delikatnie wymieszać.Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C przez około 40 min. Gdy ciasto zacznie się zarumieniać , piekarnik należy wyłączyć i lekko uchylić. Ale ciasta nie wolno wyciągać , bo może opaść.Po ostudzeniu wyciągamy ciasto na deskę. przekrajmy na 3 części.Gotujemy
herbatę z dodatkiem
cukru i
cytryny. Kładziemy na półmisek pierwszy kawałek, namaczamy
herbatą i smarujemy ciepłą Nutellą, przykrywamy kawałkiem ciasta i znowu dokładnie zwilżamy. Smarujemy
dżemem i przykrywamy
ciastem, polewamy
herbatą.Na wierzch wylewamy resztę ciepłej Nutelli i ozdabiamy
owocami cukierkamiMożna je jeść od razu i nie trzeba czekać aż masa stężeje