Wykonanie
Składniki:1 kg skrzydełek2 ząbki
czosnku2 szklanki
ryżu3
cebuleprzyprawy:
bazylia,
tymianek,
oregano,
estragon,
słodka papryka,
sól,
pieprz2 łyżki
olejuSosząbek
czosnku6 szklanek
wody1/2 łyżeczki
pieprzu2 łyżki
vegety2 łyżeczki
słodkiej papryki1 kostka
masła2 łyżeczki
cukru2 łyżeczki
przecieru pomidorowego1. Robimy marynatę z przypraw i
oleju, smarujemy skrzydełka i odstawiamy na 2 godziny.2. Robimy sos,
masło rozpuszczamy dodajemy
przyprawy, na końcu
wodę.3. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy
ryż, na to
cebula pokrojona w piórka, układamy skrzydełka.4. Zalewamy wszystko sosem5. wkładamy do nagrzanego piekarnika, na 180 stopni C na około godzinę (skrzydełka powinny być zarumienione). Ja ostatnie 15 minut włączam termoobieg i ładnie się rumienią