Szybkie łatwe do zrobienia ciasto, na przekór obecnej porze roku pachnące wiosenną świeżością.Składniki forma( 25 cm x 10 cm )Ciasto2 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki cukru3 jajka125 g masła2 łyżki śmietany 18 %2 łyżeczki proszku do pieczeniaparę kropel aromatu cytrynowegoStarta skórka z ulubionych cytrusów, ja użyłam;1 łyżeczka startej skórki cytryny1 łyżeczka startej skórki z limonki1 łyżeczka startej skórki z pomarańczyPolewaSzklanka jogurtu naturalnego1-2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka żelatynyaromat cytrynowyłyżeczka mieszanki skórek z cytrusówOwoce dokładnie umyci wyparzyć a następnie zetrzeć skórkę na tarce (można także zetrzeć skórkę pozostałą po owocach)CiastoBiałka oddzielić od złotek z białek ubić sztywną pianę żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i śmietanę dokładnie zmiksować, następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia oraz starte skórki z cytrusówaromat cytrynowy i miksować jeszcze około 3 minuty aby składniki dokładnie się połączyły.Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Do przygotowanej foremki przelać ciasto piec około 45 minut w temperaturze 180 C po upieczeniu ciasto wystudzić i polać polewą.PolewaŻelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody. Do jogurtu dodać cukier, puder oraz parę kropel aromatu dokładnie wymieszać, połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Tężejącą polewą polać zimne ciasto a następnie udekorować skórkami z cytrusów.