Dla tak wyjątkowej Młodej Damy jaką jest moja córcia nie mogło zabraknąć wyjątkowego tortu. Oczywiście może nic nowego nie wymyśliłam, ale cóż moja córcia uwielbia kolorowe "kulki" tzn. m&m'sy, lentilki itd. Dlatego, też postanowiłam zrobić jej wielką niespodziankę i stworzyłam tort z kulkami i czekoladkami.SKŁADNIKI: na biszkopt:6 jaj1,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukru1 łyżeczka octu3 łyżki oleju na nadzienie:350 ml śmietany 30 %500 g serka mascarpone5 łyżek cukru pudrupuszka brzoskwiń w syropiedżem brzoskwiniowydekoracja:2 duże opakowania drażetek czekoladowych w polewie40 czekoladek typu kiderBiszkopt:sześć białek ubić na sztywną pianę (najlepiej aby miały temperaturę pokojową). Dodać cukier i miksować do czasu aż nie będzie znać grudek. Dodać żółtka z octem wymieszać delikatnie mikserem. Następnie dodać olej oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować delikatnie. Gdy ciasto będzie gotowe przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i piec około 35 minut w 180 st. C.Gdy ciasto będzie upieczone pozostawić na kilkadziesiąt minut w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. uchylić drzwiczki.Masa:Śmietanę 30% zmiksować, dodać serekmascarpone i cukier puder i zmiksować.Wykonanie tortu:Biszkopt podzielić na trzy blaty nasączyć syropem z brzoskwiń rozcieńczonym wodą.Na pierwszy blat nałożyć dżem brzoskwiniowy i cienka warstwę przygotowanej masy z serka mascarpone. Drugi blat, masa i pokrojone brzoskwinie z puszki. ostatni trzeci nasączony blat. Na cały tort nałożyć pozostałą masę, pionowo pookładać czekoladki i do środka wysypać kulki.Przewiązać tasiemką do dekoracji. I smacznego.Zdjęć środka nie mamy bo nie było czasu na pstrykanie.