Wykonanie
Jeden z tych dni kiedy nie wiadomo co zrobić na obiad z tego co jest w domu. Niekoniecznie dlatego, że nic nie ma, bo jednak coś było ;) Tego dnia nie wiedziałam na co mam ochotę - chętniej na obiad zjadłabym jakieś ciasto, ale mąż zdziwiłby się lekko gdyby taki obiad zastał więc musiałam zrobić jednak coś wytrawnego. Wyszedł mi z tego wszystkiego szybki obiadek dzięki
czemu miałam więcej czasu żeby rozmyślać o ciachu ;)

Składniki:250 g spaghetti pełnoziarnistegopół
czerwonej paprykipół
zielonej paprykipół dużej
marchewkigarść prażonej
cebuliłyżeczka
ziół włoskich125 ml wrzątku150 g kremowego
sera Philadelphia100 ml
mlekaczosnek mielony
papryka suszona
sólpierz
olejUgotuj
makaron al dente.
Paprykę pokrój w kostkę.
Marchewkę zetrzyj na drobnej tarce. Podsmaż razem na odrobinie
oleju. Dodaj
cebulę i
zioła włoskie. Zalej
wodą i duś aż
papryka zrobi sie miękka.

W międzyczasie rozpuść
serek w
mleku podgrzewając na małym ogniu.

Kiedy się rozpuści dodaj do
papryki i wymieszaj. Dopraw do smaku
papryką suszoną,
czosnkiem,
solą i
pieprzem.

Podawaj
makaron polany sosem lub jeśli wolisz wmieszaj
makaron w sos.