Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:- 5-6 ziemniaków- 1 polędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską)- 1 cebula- słoik groszku- słoik czerwonej fasoli- puszkę kukurydzy- koncentrat pomidorowy- przyprawy: sól, pieprz, tymianek, cząber, ostra paprykaopcjonalnie: ser do zapieczenia (na wierzch)Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Podgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Z mięsa, warzyw i koncentratu pomidorowego przygotować sos. Polędwicę umyć i zmiksować za pomocą blendera. Razem z posiekaną cebulą podsmażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej bez tłuszczu). Przyprawić cząbrem, tymiankiem oraz papryką. Dodać warzywa, koncentrat i resztę przypraw.Naczynie żaroodporne przesmarować olejem.Na spodzie wyłożyć ziemniaki. Następnie umieścić warstwę mięsa z sosem i na wierzchu ułożyć ponownie kartofle. Na końcu posypać żółtym serem lub użyć sera w plastrach.Zapiekać w 180 stopniach aż ser się rozpuści i będzie lekko przypieczony.