Bo był piątek i czasami dobrze odstawić na bok mięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna!Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy:- 4 jajka ugotowane na twardo- ok 200g żółtego sera- jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba)- koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie co lubicie najbardziej)- sól, pieprz- odrobina ketchupu do smaku- bazylia/pietruszkaco jeszcze można dodać:- suszone pomidory- tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę)- szynkęNasza wersja jest z tuńczykiem!Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać. Dodać jogurtu (jakieś 4 kopiaste łyżki), doprawić solą, pieprzem i ewentualnie dodać majonezu i ketchupu.Wszystko wymieszać.Podawać z chlebem, krakersami lub zjadać samotnie.