ßßß
Niezbędne składniki:2 opakowania makaronu chińskiego (vegan - bez jajek)2 łyżki oliwy1 ziemniak pokrojony w kostkę1 pomidor pokrojony w kostkę1 posiekana cebula2-3 zielone chilliposiekana kolendra zielonaPrzyprawy: 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 1 łyżeczka gorczycy; 1,5 łyżeczki garam masala, 1 łyżeczka kolendry mielonej, 1/2 łyżeczki czerwonego chilli, 1/4 łyżeczki kurkumy.1 łyżeczka soliPrzygotowanie:Rozgrzewamy oliwę, dodajemy kmin oraz gorczycę. Gdy zaczną strzelać dodajemy posiekaną cebulkę oraz chilli i smażymy na złoty kolor, a następne drobno pokrojonego w kostkę ziemniaka - smażymy na złoto.
W kolejnym kroku dodajemy posiekanego pomidora, mieszamy i smażymy, aż pomidor będzie miękki. Dodajemy pół szklanki wody oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy ok. 2 minut.
Następnie dolewamy ok. 3 szklanek wody; kiedy się zagotuje, dodajemy makaron.
Gotujemy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu, do momentu aż makaron zaabsorbuje wodę i danie będzie "suche".
Smacznego :-).