Wykonanie
Bardzo szybkie i pikantne danie na bazie
makaronu chińskiego, przypominające popularne w Indiach noodle
maggi.
Niezbędne składniki:2 opakowania
makaronu chińskiego (vegan - bez
jajek)2 łyżki
oliwy1
ziemniak pokrojony w kostkę1
pomidor pokrojony w kostkę1 posiekana
cebula2-3
zielone chilliposiekana
kolendra zielonaPrzyprawy: 1/2 łyżeczki
kminu rzymskiego, 1 łyżeczka
gorczycy; 1,5 łyżeczki
garam masala, 1 łyżeczka
kolendry mielonej, 1/2 łyżeczki
czerwonego chilli, 1/4 łyżeczki
kurkumy.1 łyżeczka
soliPrzygotowanie:Rozgrzewamy
oliwę, dodajemy
kmin oraz
gorczycę. Gdy zaczną strzelać dodajemy posiekaną
cebulkę oraz
chilli i smażymy na złoty kolor, a następne drobno pokrojonego w kostkę
ziemniaka - smażymy na złoto.
W kolejnym kroku dodajemy posiekanego
pomidora, mieszamy i smażymy, aż
pomidor będzie miękki. Dodajemy pół szklanki
wody oraz
przyprawy, mieszamy i gotujemy ok. 2 minut.
Następnie dolewamy ok. 3 szklanek
wody; kiedy się zagotuje, dodajemy
makaron.
Gotujemy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu, do momentu aż
makaron zaabsorbuje
wodę i danie będzie "suche".
Smacznego :-).