Wykonanie

Ostatnio bardzo włosko się zrobiło na blogu, bo była pizza, teraz
makaron penne z
sosem pomidorowym i
oliwkami, który w
sumie został mi od pizzy, a szkoda aby się zmarnował. Wzbogaciłem tylko jego smak zieloną
pietruszką, dodałem
oliwki i danie gotowe.

Składniki :-
makaron penne-
Pomidory PANCRAZIO pelati 400g- 0,5
cebuli- 1 ząbek
czosnku-
pietruszka zielona-
bazylia świeża,
oregano,
sól,
pieprz-
oliwki zielone-
parmezan lub inny
ser do posypania

Przygotowanie :1.
Cebulę kroimy w drobną kostkę.2. W garnuszku podgrzewamy
oliwę, wrzucamy
cebulę. Następnie dodajemy posiekany
czosnek i puszkę
pomidorów pelati. Całość gotujemy do zredukowania ok. 1/3 sosu. Na koniec dodajemy świeżą
bazylię, pokrojone
oliwki, zieloną
pietruszkę,
oregano i doprawiamy
pieprzem i
solą do smaku.3.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.4. Kiedy
makaron będzie już al dente odlewamy
wodę i wrzucamy na kilka chwil do sosu, aby ładnie składniki się połączyły. Dekorujemy świeżą
bazylią, posypujemy
parmezanem i podajemy.S M A C Z N E G O ! ! !
