Szybki i pożywny sposób na śniadanie. Zastępuje gotowe słodkie płatki śniadaniowe. Polecam na dobry początek dnia!Składniki1 torebka kaszy jaglanej (100g)mleko (krowie lub roślinne np. owsiane)garść rodzynekgarść płatków migdałówłyżka amarantusa ekspandowanegoszczypta cynamonuSposób przygotowaniaKrok 1Kaszę jaglaną gotuję sobie dzień wcześniej, że rano mieć gotową. Następnego dnia wsypuję odpowiednią część do miseczki, zalewam zimnym lub ciepłym mlekiem. Posypuję amarantusem, dodaję płatki migdałowe i garść rodzynek. Do smaku doprawiam cynamonem. Można oczywiście wszystko dosłodzić np. miodem, ale ja tego nie robię, bo słodkości nadają już rodzynki.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyDżemjabłkowy w dwóch wydaniachJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemJem zdrowo: Kotleciki z kaszy jaglanejCoś dla niemowlaka: Jaglany budyńKostka jaglana z musem dyniowym