Wykonanie
            Wiem, znów o 
kaszy jaglanej i znów śniadanie. Ale muszę.. wybaczcie. Zrobiłam dziś tak pyszne śniadanie, że zabrakło dla wszystkich, jeśliby wszyscy chcieli jeść tyle ile by chcieli...Oo.. proszę jak wyglądało:

A wykonanie - bajecznie proste!Składniki:Szklanka suchej 
kaszy jaglanejsłoik 
dżemowy przecieru 
jabłkowegoszklanka pieczonej i zmiksowanej dynimały kubeczek 
jogurtu naturalnegogarść 
rodzynekłyżka 
miodułyżeczka 
cynamonućwierć łyżeczki 
imbiruWykonanie:
Kaszę jaglaną - jak zwykle zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 17 minut a później dajemy jeszcze 5-10 minut na wchłonięcie reszty 
wody. (1 cz 
kaszy do 2 cz 
wody)Następnie do 
kaszy wrzucamy 
jabłka, 
dynię, 
miód i 
przyprawy. Dobrze jest to jeszcze podgrzać na wolnym ogniu troszkę - by się ładnie wszytko ze sobą wymieszało.Jak już wszystko ładnie wygląda, przekładamy 
kszę do miseczek i dodajemy 
jogurt i 
rodzynki.Efekt - przerósł moje najśmielsze marzenia! :) Polecam!Wydrukuj przepis