Wykonanie
            Po wakacyjnych rozpustach przyszedł czas na powrót do zdrowej diety. Podczas wakacji zjadałam ogromną ilość 
słodyczy, dlatego to chyba najgorszy punkt powrotu do zdrowej diety - odstawienie słodkości. Najtrudniejsze są pierwsze dni, dlatego trzeba sobie jakoś pomóc. Dobrym rozwiązaniem są domowe, dietetyczne słodkości. Dziś proponuję Wam jaglane 
ciasteczka bez 
mąki, 
cukru, glutenu i niezdrowego tłuszczu. :)przepis na 15 
ciasteczek
woreczek ugotowanej 
kaszy jaglanejjabłko100g 
rodzynek5 łyżek nasion chia (ja swoje kupiłam TUTAJ)
jajkopół łyżeczki 
cynamonuKaszę przełóż do miski, wymieszaj, aby nie było grudek. 
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, następnie przełóż je do miski z 
kaszą. Na koniec dodaj nasiona chia, 
rodzynki, 
cynamon i 
jajko. Całość wymieszaj dokładnie. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj niewielkie ilości ciasta, formując z nich małe 
ciasteczka. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut. Podawaj po przestygnięciu.Smacznego :)
