Wykonanie
Po wakacyjnych rozpustach przyszedł czas na powrót do zdrowej diety. Podczas wakacji zjadałam ogromną ilość
słodyczy, dlatego to chyba najgorszy punkt powrotu do zdrowej diety - odstawienie słodkości. Najtrudniejsze są pierwsze dni, dlatego trzeba sobie jakoś pomóc. Dobrym rozwiązaniem są domowe, dietetyczne słodkości. Dziś proponuję Wam jaglane
ciasteczka bez
mąki,
cukru, glutenu i niezdrowego tłuszczu. :)przepis na 15
ciasteczekworeczek ugotowanej
kaszy jaglanejjabłko100g
rodzynek5 łyżek nasion chia (ja swoje kupiłam TUTAJ)
jajkopół łyżeczki
cynamonuKaszę przełóż do miski, wymieszaj, aby nie było grudek.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, następnie przełóż je do miski z
kaszą. Na koniec dodaj nasiona chia,
rodzynki,
cynamon i
jajko. Całość wymieszaj dokładnie. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj niewielkie ilości ciasta, formując z nich małe
ciasteczka. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut. Podawaj po przestygnięciu.Smacznego :)