Wykonanie
Dziś kolejny przepis z cyklu smaczne i zdrowe śniadanie. Może nie ekspresowe, ale na pewno łatwe w wykonaniu. Poza tym nastawiamy piekarnik i mamy 40 minut na poranną toaletę. Na zdjęciach nie wygląda jakoś szalenie apetycznie, ale uwierzcie mi, że jak spróbujecie to się zakochacie w tym śniadaniu. Dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na przepis :)
Składniki:4 łyżki
kaszy jaglanej (polecam dostępną w sklepie supple.pl)1/2 szklanki
mleka1
jajko1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka
orzechów włoskich1 łyżka
rodzynek1 duże
jabłkoopcjonalnie łyżeczka
miodu do osłodzenia
Kaszę tradycyjnie przelewamy wrzątkiem.
Mleko mieszamy z
jajkiem i
cynamonem. Wsypujemy
kaszę,
rodzynki,
orzechy i mieszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i wylewamy
kaszę. Dodajemy pokrojone
jabłko i pieczemy przez 40 minut w 180 st. C.