Wykonanie
Wreszcie jest! Mam dla Was nowy cykl, który rozpoczynam przepisem na pyszne śniadanie. 'Samo zdrowie' to
seria przepisów dla tych, którzy lubią dbać o swoją sylwetkę, ale przede wszystkim o swoje zdrowie! Chodzi o to, żeby wszystkie kaloryczne składniki popularnych dań, zamienić na ich lżejsze zamienniki. Chcę, żeby każdy korzystał z tych przepisów, dlatego uwierzcie nie będzie wymyślonych składników, które kosztują fortunę! Będzie naprawdę zdrowo i lekko, ale przede wszystkim smacznie! Bo o to chodzi w gotowaniu! ;)
składniki:1-2 porcje50 g
kaszy jaglanej1,5 szklanki
mlekamiódgarść
orzechów włoskichcynamonjabłkoKaszę opłukujemy na sitku pod bieżącą
wodą. Wrzucamy do garnka i zalewamy
mlekiem. Dodajemy
cynamon i czekamy, aż jaglanka zacznie się gotować.
Jabłko ścieramy na tarce i wrzucamy do jaglanki. Gotujemy, aż
kasza będzie miękka. Jeśli
kasza 'wypije' całe
mleko, a nadal jest twarda, dodajmy więcej
mleka. Dodajemy
miód do jaglanki (wg uznania- ja dałam 1 łyżeczkę). Jaglankę wykładamy na miseczkę, posypujemy
orzechami,
jabłkami i polewamy
miodem!Komentarz: Na zdjęciu pokazana jest jedna porcja, jednak ja dałam radę zjeść tylko połowę :)