ßßß
Jestem na etapie rozszerzania diety mojej 7-miesięcznej córeczki i nie jest to niestety proste:) Ale muszę przyznać, że kasza jaglana przypadła jej do gustu, dlatego staram się wykorzystywać ją na różne sposobu. Tutaj propozycja budyniu jaglano- jabłkowego.Składniki4 łyżki kaszy jaglanej (mielimy w młynku do kawy)1 łyżeczka glukozy0,5 średniego jabłka1 szklanka wodySposób przygotowaniaKrok 1Jabłko obieramy i trzemy na drobnych oczkach. Do garnka wlewamy 3/4 szklanki wody, dodajemy jabłko oraz glukozę, gotujemy aż zacznie wrzeć. Do pozostałej wody dodajemy zmieloną kaszę jaglaną, mieszamy. Dodajemy do gotujących się jabłek i energicznie mieszamy.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyJem zdrowo: Jaglanka z kozim serem i pieczonym burakiemKaszka dla niemowlątBuraczkowa z makaronem dla niemowlakówKostka jaglana z musem dyniowymPasztet dla najmłodszych alergików