Wykonanie
Jestem na etapie rozszerzania diety mojej 7-miesięcznej córeczki i nie jest to niestety proste:) Ale muszę przyznać, że
kasza jaglana przypadła jej do gustu, dlatego staram się wykorzystywać ją na różne sposobu. Tutaj propozycja budyniu jaglano-
jabłkowego.Składniki4 łyżki
kaszy jaglanej (mielimy w młynku do
kawy)1 łyżeczka glukozy0,5 średniego
jabłka1 szklanka
wodySposób przygotowaniaKrok 1
Jabłko obieramy i trzemy na drobnych oczkach. Do garnka wlewamy 3/4 szklanki
wody, dodajemy
jabłko oraz glukozę, gotujemy aż zacznie wrzeć. Do pozostałej
wody dodajemy zmieloną
kaszę jaglaną, mieszamy. Dodajemy do gotujących się
jabłek i energicznie mieszamy.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyJem zdrowo: Jaglanka z
kozim serem i pieczonym
burakiemKaszka dla niemowlątBuraczkowa z
makaronem dla niemowlakówKostka jaglana z musem
dyniowymPasztet dla najmłodszych alergików