ßßß
Jeszcze jedno ciacho na karnawał. Tym razem w wykonaniu mojej mamy. Jeśli lubicie masę krówkową i orzechy to bardzo Wam posmakuje.ToffifeeSkładnikimasa krówkowa (firmy Helio)orzechy włoskie (firmy Helio)porcja na 2 placki0,5kg mąki0,5 margaryny1 łyżeczka sody0,5 szkl cukru15 dag miodu2 jajkamasa0,5l śmietany 30%2 łyżki cukru1,5 łyżeczki żelatynySposób przygotowaniaKrok 1Zagnieść ciasto i upiec z niego 2 placki.Krok 2
Ubić śmietanę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i podgrzać. Ostudzić i dolewać do masy miksując.Krok 3
Przełożyć placki masą. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową i posypać posiekanymi orzechami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.5/ 10 (4 votes cast)Toffifee, 9 . 5 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyMiodowiec z orzechami i kremem budyniowym p. Hani Rostkowskiej – danie konkursoweCynamonowe ciasto ze śliwkąSnickersSzarlotka z serkiemPrzekładaniec z wiśnią