Wykonanie

Jeszcze jedno ciacho na karnawał. Tym razem w wykonaniu mojej mamy. Jeśli lubicie masę
krówkową i
orzechy to bardzo Wam posmakuje.ToffifeeSkładnikimasa krówkowa (firmy Helio)
orzechy włoskie (firmy Helio)porcja na 2 placki0,5kg
mąki0,5
margaryny1 łyżeczka
sody0,5 szkl
cukru15 dag
miodu2
jajkamasa0,5l
śmietany 30%2 łyżki
cukru1,5 łyżeczki
żelatynySposób przygotowaniaKrok 1Zagnieść ciasto i upiec z niego 2 placki.Krok 2

Ubić
śmietanę z
cukrem.
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i podgrzać. Ostudzić i dolewać do masy miksując.Krok 3

Przełożyć placki masą. Wierzch ciasta posmarować masą
krówkową i posypać posiekanymi
orzechami.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 9.5/ 10 (4 votes cast)Toffifee, 9 . 5 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisyMiodowiec z
orzechami i kremem budyniowym p. Hani Rostkowskiej – danie konkursowe
Cynamonowe ciasto ze
śliwkąSnickersSzarlotka z
serkiemPrzekładaniec z
wiśnią