ßßß Cookit - przepis na Toffifee

Toffifee

nazwa

Wykonanie

Jeszcze jedno ciacho na karnawał. Tym razem w wykonaniu mojej mamy. Jeśli lubicie masę krówkową i orzechy to bardzo Wam posmakuje.
Toffifee
Składniki
masa krówkowa (firmy Helio)
orzechy włoskie (firmy Helio)
porcja na 2 placki
0,5kg mąki
0,5 margaryny
1 łyżeczka sody
0,5 szkl cukru
15 dag miodu
2 jajka
masa
0,5l śmietany 30%
2 łyżki cukru
1,5 łyżeczki żelatyny
Sposób przygotowania
Krok 1
Zagnieść ciasto i upiec z niego 2 placki.
Krok 2
Ubić śmietanę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i podgrzać. Ostudzić i dolewać do masy miksując.
Krok 3
Przełożyć placki masą. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową i posypać posiekanymi orzechami.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 9.5/ 10 (4 votes cast)
Toffifee, 9 . 5 out of 10 based on 4 ratings
Podobne wpisy
Miodowiec z orzechami i kremem budyniowym p. Hani Rostkowskiej – danie konkursowe
Cynamonowe ciasto ze śliwką
Snickers
Szarlotka z serkiem
Przekładaniec z wiśnią
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/01/11830/toffifee