Wykonanie
Miodowiec
1
margaryna3/4 szklanki
cukru2 łyżki
miodu3
jajka2 szklanki
mąki2 łyżeczki
sodymasa krówkowa z puszkiduża
śmietana 30%2
śmietan-fixy2 łyżki
cukru pudruMargarynę utrzeć z
cukrem i
miodem, dodawać po jednym
jajku i po kilka trochę
mąki i
sodę. Utrzeć wszystko na gładką masę.Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 cienkie placki w małych blaszkach o wymiarach 25x15cm. Jeśli blaszki są większe należy zwiększyć proporcje przepisu. Każdy Placek piec ok. 10-15 min w temperaturze 180 stopni.
W misce dużą
śmietanę 30 %, 2
śmietan-fixy i 2 łyżki
cukru pudru ubić na gęstą masę.Placki smarować masą
krówkową a na to nakładać warstwę masy śmietanowej, na to kolejny placek i czynność powtórzyć.
Ciasto można polać polewą i posypać
orzechami.