ßßß
Cookit - przepis na Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta
Składniki
Schab
Sól
Pieprz
Zioła
Pieprz czarny
Oliwa z oliwek
Papryka
Pieczarki
Śmietana
Cebula
Natka pietruszki
Kasza
Woda
Ser
Parmezan
Wykonanie
schab
;2-3 porcje
schabu
sól
pieprz
ziołowy
staropolski
pieprz czarny
łyżka
oliwy
szczypta
papryki
pieczarki
w
śmietanie
;150 g
pieczarek
pół
cebuli
tłuszcz do smażenia3 łyżki
śmietany
22%
sól
pieprz
natka pietruszki
polenta ;1 szkl
kaszy
kukurydzianej3 szkl
wody
sól
2 łyżki
sera
typu
parmezan
Przygotować polentę dzień wcześniej ;
Wodę
zagotować, wsypać
kaszę
i
sól
do smaku, gotować aż
kasza
wchłonie całą
wodę
, zdjąć z ognia, dodać
ser
i wymieszać dobrze. Następnie rozłożyć na grubość do 2 cm w formie. Wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki.Kroić w kwadraty i przysmażyć na tłuszczu lub w panierce.
schab
;
Schab
posolić posypać
pieprzem
i
papryką
, skropić
oliwą
i odstawić na ok godzinę.
Pieczarki
pokroić na plasterki, przysmażyć z
cebulką
, na koniec dodać
śmietanę
i
przyprawy
do smaku oraz
natkę pietruszki
.
Schab
usmażyć krótko z obu stron na złoty kolor, nie dłużej niż po 3 min.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2015/02/schab-z-patelni-pieczarki-w-smietanie-i.html
Przepisy powiązane
Wieprzowe kotlety z pieczarkami
Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników
Schab w sosie pieczarkowyn
Schab duszony w pieczarkach
Stroganoff w 15 minut
Składniki powiązane (0)